CLIMATE STREET PAINTING ZWOLLE

30 MEI T/M 1 JUNI, EXPO TOT 1 SEPTEMBER 2018

Climate Street Painting Zwolle

Dit jaar strijkt Climate Street Painting met haar indrukwekkende 3D Street Paintings voor het eerst neer in Zwolle. Het is onderdeel van cultureel festival Zwolle Unlimited.

Van 30 mei t/m 1 juni maken internationale 3D kunstenaars op verschillende plekken in de historische binnenstad van Zwolle 3D Street Paintings. Vanaf 2 juni zijn de kunstwerken af en kun je je tot 1 september laten fotograferen in de tekeningen! Dit zorgt voor de leukste situaties én foto’s!

Alle kunstwerken gaan over ons klimaat; ons klimaat veranderd. De voorzomer bestaat uit lange zomerse dagen die voor de meeste van ons voor veel plezier zorgen. Maar realiseer jij je dat deze onverwachte lange periode van warmte een uitwerking is van de klimaatveranderingen? Buiten het feit dat we de oorzaken daarvan met z’n allen moeten terugdringen, moeten we ook onze leefomgeving eraan aanpassen. Met kleine of grote oplossingen… Je zou het “Klimaat maken” kunnen noemen!

Onze Street Painters maken tijdens Climate Street Painting in Zwolle Street Paintings die geïnspireerd zijn op de uitwerkingen van het huidige klimaat op onze leefomgeving!

“Think global, act local!”

Korte Smeden
Klokkensteeg
Weeshuispassage
Gasthuisplein
Koningsplein
Luttekestraat
Eiland

Climate Street Painting

Steden schuilen niet voor zon of regen! De Provincie Overijssel, Waterschap Drents Overijsselse Delta, Veiligheidsregio IJsselland en de gemeenten Zwolle, Kampen en Zwartewaterland werken intensief samenwerken om de waterveiligheid en klimaatbestendigheid in de regio te verbeteren.

Steden schuilen niet voor regen of zon. Het wordt of te nat of te droog: het gevolg van de klimaatverandering. Daar moeten we iets aan doen. Samen!

Samen kunnen we ons wapenen tegen klimaatverandering: zorgen voor meer blauw en groen in de stad. Blauw is ruimte voor water en groen helpt ons af te koelen als het warm is.

Hieraan werken is niet alleen iets van de overheid. Het is noodzakelijk dat ook ondernemers en bewoners zich inzetten om klimaatdoelen te realiseren en de risico’s van te veel en te weinig water terug te dringen. Dat noemen we klimaatadaptatie.

Download de speciale WSP App

Wil je niets missen van de 3D Street Paintings en de kunstenaars? Download dan de WSP app in de Apple Store of de Play Store.

Doe mee aan de fotowedstrijd

Maak de mooiste foto in een 3D Street Painting en win mooie prijzen. Zwolse ondernemers stellen prijzen beschikbaar die iets te maken hebben met klimaatadaptatie. Doe je mee? Stuur je foto naar wedstrijd@worldstreetpainting.nl of post hem op onze Facebookpagina.